Toch maar ff rondje fietsen
25 juni 2025 - Dokkum, Nederland
Gisterenavond was er een mooie zonsondergang en even later ging ook de wind wat liggen.
Goed geslapen alleen om 4 uur ff wakker 🦟🦟 maar daarna weer lekker verder geslapen. 'S morgens was de wind er weer en af en toe een bui maar later zou het droog worden beloofd buienradar. Ik heb gezocht waar ik vandaag naar toe wilde fietsen want na 2 dagen in het koetje wil ik er wel ff uit. Eerst fiets ik naar dokkum voor een bakkie en loop nog ff door het stadje.
Daarna ga ik op pad richting een vogelkijkpunt. Mina van Google maps brengt me langs mooie plekjes en ik vertrouw weer op haar.
Totdat ze me verteld "uw bestemming ligt links, bestemming bereikt" alleen nog ff stukje lopen. Nou kan ik een hoop maar lopen over water is me nog nooit gelukt😳
Hier door en het water over🤔
Gelukkig komt er een fietser langs die ik de weg vraag. Ze wijst me de weg naar een natuurpad daar zal dat punt wel zijn zei ze. Gelukkig een bord en ja hoor daar staat het op.
Ik moet nog een stukje lopen en dan ja hoor daar is het.
Een uitkijktoren met een prachtig uitzicht. Meteen zie ik al een paar roofvogels. Prachtig gezicht maar te ver voor een goede foto.
Toen weer terug naar mijn fiets en het volgende punt Schierstins.
Op internet zag ik foto's hiervan en dacht dat komt bekend voor. Ik had deze tuin en toren in vroege vogels gezien. In het voorjaar bloeien hier de stinsplanten, nu helaas al uitgebloeid maar de toren is ook interessant.
Daarna nog ff een cappuccino met een koek en dan weer op pad. Als ik buiten kom is het een stuk donkerder geworden dus gauw de fiets gepakt en in turbo stand richting dokkum.
Helaas begint het te spetteren maar gelukkig heb ik mijn regenjas mee en die was ook echt wel nodig.
Bij de tent aangekomen gauw de douche spullen gepakt en een hete douche genomen. Helaas bleek, toen ik op het punt stond om eten te gaan maken, dat er water in tent stond. Gauw de boel wat aan de kant gezet en droog gemaakt. Er was door de wind denk ik water onder een flap doorgekomen. Ook was er een scheerlijn kapot. Later hoorde ik dat de buurman hem had geprobeerd te maken. Toen kon ik eindelijk eten maken met het gasfornuis halverwege de tent omdat anders de zijkant van de tent er tegen aan slaat. In een luid klapperende tent gegeten. Het tentje heeft het maar zwaar😢
Toen alles nog een keer nagelopen en lekker in het koetje tv gekeken.
Zo weer lekker 💤💤💤 en als het goed is morgen mooier weer.

En morgen dan naar huis maar het word weer mooi morgen.
Maar dat is je eigen keuze wijffie.
Slaap lekker hoop ik 👍❤️
hoe jij dit allemaal doet 👊🏻👊🏻👊🏻❤️💋