Dag 6 nieuwe uitdaging
9 juni 2026 - Glacier View, Verenigde Staten
Gisterenavond was ik eigenlijk wel wat moe maar heb me toch weer even opgepept en zijn we een klein stukje over het terrein bij het huisje gelopen. Een heel klein wandelingetje heet squirel=eekhoorn.
"Die zou ik hier niet verwachten" zei maartje nog. We zagen wel een konijn of haas..... Maar opeens roept maartje "daar beweegt wat" en je raadt het al een grijze eekhoorn. Nou ja 😃😃😃 We lopen verwonderd verder en dan ziet we nog twee eekhoorntjes over het pad rennen. Dit keer rode. Ok het is niet groot maar het is wilde life🤣
Om 12 uur is het nog licht dus gaan de gordijnen dicht en dan lekker gaan slapen.
Vanmorgen om 7 uur uit bed want vandaag wacht een nieuwe uitdaging.
We gaan wandelen op de gletsjer 😯 Best spannend en er is wat regen voorspelt maar ja maar 10% dus dat valt wel mee. Toen ik 's morgens de deur open deed was het best frisjes 7° in de schaduw. Tja wat doe je dan aan op zo'n gletsjer???? We besluiten termo ondergoed, T-shirt, vest en jas aan te doen. Muts en handschoenen mee maar ook de zonnebril en we smeren ons gezicht in met zonnebrandcrème. Om 8 uur stappen we in de auto want we gaan eerst even ergens ontbijten. Van regen is absolute geen sprake het is gewoon mooi blauw. Bij Grand view (de naam zegt het al) gaan we lekker ontbijten met een prachtig uitzicht op de bergen.
Heel hoog boven op de bergen zien we nog Dall schapen. We eten zalige eieren en goed gevuld gaan we dan op weg naar NOVA waar we de gletsjer tocht gaan beginnen. Het is inmiddels best mooi weer maar het waait wel wat op het ijs wordt er gezegd. We moeten eerst een verklaring tekenen waarin je verklaard dat ze niet aangeklaagd kunnen worden als er iets gebeurt en dat je conditie goed genoeg is voor de tocht. Standaard bij dit soort dingen dus gewoon getekend. Maartje krijgt goede waterdichte schoenen en die van mijn worden goed gekeurd. Ook krijgen we van die ijzers voor onder de schoenen en een helm. Na alle uitleg en regels waar we ons aan moeten houden stappen we in een busje en hutsebusen naar het begin van de wandeling.
Eerst lopen we over wat bruggetjes naar wat picknicktafels. Daar gaan de ijzers onder de schoenen en krijgen we uitleg hoe je op het ijs moet lopen. Voor ons strekt de gletsjer zich uit. Nu al zo indrukwekkend 😯
We moeten in een rij achter elkaar lopen achter de gids aan en de andere gids volgt op het eind. Met de ijzers onder loopt het best goed. Natuurlijk moet je op blijven letten waar je loopt. Het is gewoon zoooooo gaaf om dit te doen. Het is echt prachtig op het ijs en het zonnetje schijnt volop. We lopen gewoon te zweten op een gletsjer.....
We zijn rond 11 uur begonnen en om 1 uur zijn we weer terug. We stoppen met onze gids bij een restaurantje waar we een bakkie doen met iets lekkers en dan rijden we weer terug naar het beginpunt.
Te gekke ervaring. In het toiletgebouw doen we de thermo kleding gauw uit pfffff dat lucht op. Maar het is prachtig weer dus rijden we stoppen eerst nog voor een ijsje en daarna ff naar de cabin om ons om te kleden. Korte broek en shirt .. Hoe Dan🤣🤣🤣 onderweg zien we nog een moose=eland langs de weg en ik kan nog net een foto maken.
We hadden nog de hele middag dus zijn in de auto gestapt en hebben we een deel van de route van morgen verkend. Boven de bergen in de verte hangt nu wel een donkere lucht maar dat blijft daar hangen. Na een tijdje keren we weer om en maartje gaat opzoek naar een zijweggetje om ook ff van de grote weg af te rijden. Onderweg zien we nog een vos lopen een donker bruine met zwarte staart??? Dan zien we een weg door het dal dus gaan we hopla offroad. Maartje ontwijkt keurig de potholes en we rijden langs Knob lake naar Knob hill. Prachtig uitzicht maar wat winderig. Toen weer naar beneden en maartje doet dat prima. Op de weg terug naar de hoofdweg zien we een hermelijntje voorbij schieten 😃
Inmiddels was het al over vijfen en zijn we naar een restaurant gereden dat heet long riffle lodge maar had net zo goed grander view kunnen heten want tijdens het eten kijken we uit op de gletsjer.
Lekker gegeten en na een bakkie koffie rijden we weer terug naar de cabin. Morgen weer verder dus koffers pakken, douche en kijken wat we morgen onderweg gaan doen.
Het was weer een prachtige dag en een toffe ervaring beleefd.

Mooie foto's weer en knap hoor lopen op die Gletser .
Het was weer een feest om deze dag mee te beleven .❤️❤️
Ik wou wel dat ik in jullie koffertje mee ha gekund
(eigenlijk ben ik dat zo ook wel een beetje.....)
Weer dank dat we mogen meereizen met jullie.
En wat een mooie kiekjes Nel.