Dag 4 "rust" dag😃
7 juni 2026 - Bear Creek, Alaska, Verenigde Staten
Met foto's
Vannacht weer lekker geslapen en weer wat later wakker. Vandaag staat er verder niets op de planning dus we doen rustig aan. Maartje bakt weer lekkere pannenkoekjes. Gewone en met chocolade. Ook heeft ze een koffiemolentje meegenomen en maalt wat bonen die we hier gekocht hebben. Lekker hoor. We nemen het boekwerk van maartje door want die heeft echt voor de hele reis allerlei things to do uitgezocht😃 Daarna gaan we even lekker douche en hebben we een plan voor vandaag. Eerst moest er getankt worden dat is altijd ff een dingetje in het buitenland maar de locals helpen graag. Met een volle tank rijden we richting seward voor een bakkie. Druk bezochte tent maar goeie cappuccino. Dan koop ik kaarten voor mijn zusters en moeten we op zoek naar het postkantoor. Ook dat vinden we en de kaarten gaan op weg naar Nederland. Nu staat Lowell point in de tomtom daar zou een strandje zijn en maartje wilde zover mogelijk tot het eind van de weg rijden in de hoop daar walvissen te zien. Eetst langs een waterval.
We komen op een punt waar we niet in mogen private property en willen niet beschoten worden😅 dus rijden een andere weg in. Aan het eind staan een hoop auto's en we vinden een plekje waar we mogen staan dachten we😃
We kunnen tussen wat huisjes doorlopen naar een pebble beach. Het is laag water en we wandelen langs het water en we zagen iets bewegen in het water. Ja hoor, daar zwommen gewoon een hele hoop zeeotters. Ze zijn samen aan het rollebollen en liggen op hun rug schelpen open te breken. Zo schattig. We proberen ze goed op de foto te krijgen maar ze zijn net ff te ver weg.
Er is daar ook een leuke tent met veranda en aan zitten genieten van een lekker bakkie thee en delen een soort scone.
Ik zie ook nog een kolibri maar achter maartje dus ze zag hem niet. we hadden daar wel uren kunnen zitten maar we willen ook nog naar de overkant van het water rijden. Maartje hoop nog steeds op een walvis🤣
We rijden weer terug naar Seward en rijden aan de andere kant van het water naar een plek waar heel veel visser door het water lopen om op zalm te vissen. We zien een jongen die er 3 heeft gevangen. Boven ons vlieg een bald eagle en nog een en nog een.....😯 zeker 10 vliegen er rond. Volwassenen met de witte kop maar ook jongen. Dat alles in een schitterende baai.
Maar we kunnen nog verder en maartje probeerd, potholes ontwijkend, naar het volgende punt te rijden. We komen langs een grote scheepswerf en vinden dan 4th of july beach. Mooi pebble strand met boomstronken en.. weer otters. We proberen dichterbij te komen maar helaas lukt dat niet erg.
Op eens roept onze walvisspotter "kijk daar, een spuit" en ja hoor. In de verte zwemt een walvis😲 Na een tijdje krijg ik het wat koud en gaan we terug naar de auto. Er is nog een kleine wandeling langs 2 meertjes dus daar rijden we naar toe. In het begin van de wandeling is het wat druk met een kinderfeest maar het pad is verder rustig.
Mooie wandeling door een oud bos vol met bemoste bomen en 2 meertjes. Geen beren gezien gelukkig😄
Onderweg was er ook nog een wandelingetje naar een gletsjer. We nemen het makkelijkste pad ook geschikt voor rolstoelen want de rest is erg lang. We zien de gletsjer wel wat dichterbij.
Wil je verder dan is dat nog 8 mile. Dat doen we maar niet. Verder op is er nog een oude rivier bedding waar allerlei auto's en tenten staan en er een deel ijs bijna tot op de grond reikt.
Inmiddels krijgen we wat honger en hadden al besloten naar die plek met de vele zeeotters te gaan en daar te eten. Daar aangekomen is het hoog water en zitten er wel 16 zeeotters wauw. We nemen wat lekkers te eten en kijken onze ogen uit wat een leuke beesten zijn het toch.
Maartje ziet toch de humming bird dus die kan ook afgevinkt. Inmiddels koelt het wat af en willen binnen zitten maar er is niet veel plek. We vragen of we bij één stel aan tafel mogen zitten en dat blijkt een heel gezellig koppel te zijn. We babbelen over het een en ander en dan gaan we weer terug naar de cabin want we gaan trachten een uurtje te stoken.
Ik had al wat droge houtjes e.d. verzamelt tijdens de wandeling en bij de cabin aangekomen wil 1 van de beheerders aanmaakblokjes brengen maar ik zeg "ik heb naar Ray Mears gekeken ik probeer het eerst zelf. Yes, dat lukt, wel met aanstekerhoor😉. We zitten lekker bij het vuurtje onze verhalen te typen. Wat een dag weer. Zalig😃
Patricia L:7 juni 2026Stoer hoor ... Ray Mears 🤣🤣🤣
Nelleke:7 juni 2026Wel met lucifers hoor🤣
Jeany Geus:7 juni 2026Leuk ...zeeotters. En een kolibrie. Het gaat goed met het spotten van bijzondere dieren. Nou nog beren...maar.dan wel van een afstand..🤣..veel plezier verder...😘
Martha:7 juni 2026Heerlijk om je verslag elke keer e lezen het is net of je erbij bent bedankt Nel.❤️
Tijmentje:7 juni 2026Weer een mooi verhaal van jullie en merk dat jullie heerlijk genieten van dit mooie gebied en ook nog een veel dieren spotten, ga zo door en nu wachten of mooie foto's en meegenieten. Veel Plezier en Heerlijke Pannenkoekjes *****
Carmen Blaauboer:7 juni 2026Zeeotters, geweldig! Bofferds, zoveel highlights in zo'n korte tijd, genieten.
Joke:7 juni 2026gewoon een vuurtje stoken daar geweldig Nel en wat heerlijk voor jullie. Tussen de regels door voel ik dat jullie genieten van al dit moois ❤️
Jessica Weijers:7 juni 2026Geweldig om zoveel te zien van het wildleven 🥰
Betty:8 juni 2026Zoveel wilde natuur bij elkaar, top!
Lilian:8 juni 2026Wat een mooie foto's en dito verhaal. Het is daar schitterend.
Harriët:8 juni 2026Zo leuk om te lezen en de foto’s te zien!